Att äta ute med kund eller anställda är ett ypperligt tillfälle att bygga relationer utanför arbetsplatsen. Genom att bjuda in till en måltid på en restaurang skapar man en avslappnad miljö som kan göra det lättare att knyta kontakter och skapa nya affärsmöjligheter.
När man väljer vilken typ av måltid man ska bjuda in till, är det viktigt att tänka på tidpunkten för mötet och vilka förväntningar som finns på det. En frukost kan vara ett utmärkt tillfälle att starta dagen på ett produktivt sätt och ha möjlighet att diskutera affärsmöjligheter och idéer för dagen. En lunch kan vara ett tillfälle att ha mer avslappnade samtal och bygga relationer, medan en middag kan vara ett mer formellt tillfälle att ha mer djupgående diskussioner och förhandla om affärer.
När man väljer restaurang är det viktigt att tänka på många faktorer för att skapa en bekväm och positiv miljö för alla inblandade. Prisnivån på restaurangen är en viktig faktor att tänka på, då man vill att alla ska kunna delta utan att det blir känsligt för någon med strikta policys för representation. Det är också viktigt att välja en plats som är lättillgänglig för alla som deltar, och att tänka på eventuella kostkrav som kan finnas.
Restaurangens atmosfär är också en viktig faktor att tänka på. Att välja en restaurang med en avslappnad och bekväm miljö kan göra det lättare att ha samtal och skapa en positiv upplevelse för alla. Att välja en restaurang med tyst och behaglig miljö kan också göra det lättare att ha konversationer utan att behöva höja rösten med en annan typ av grupp fungerar bäst där det är liv och rörelse.
Vi på Bodin och Partners har kontakter inom restaurangbranschen och kan hjälpa till med att hitta den perfekta platsen för din nästa affärsmiddag eller lunch. Vi hjälper dig ta hänsyn till alla faktorer som nämns ovan och hjälpa dig att hitta en restaurang som passar dina behov och önskemål. Vi kan också hjälpa dig att få bord på restauranger som kan vara svåra att få på egen hand.
Vi finns till för att hjälpa dig att skapa en positiv och produktiv miljö för dina affärsmöten och event!
Här kommer några tips på restauranger som uppskattas av våra kunder utan inbördes rangordning:
OBS! Restauranger är “färskvara” precis som deras ingredienser så ring oss på 08-519 722 22 för mer uppdaterade tips som passar just din grupp!
Stockholm:
- Solen – Solen är en ny (2023) satsning av krögarna Adam Dahlberg och Albin Wessman. Restaurangen erbjuder en unik meny med fokus på nya och fräscha kompositioner. Förutom pizza erbjuder de få rätter som man känner igen på förhand. En rekommenderad rätt är ostronskivlingskebaben, som serveras med krossad avokado och visar upp restaurangens expertis inom små nyanser och detaljer
- Sturehof – ett säkert kort för råbiff eller husman
- Astoria – ingen överraskning att detta är en av de mest populära krogarna, livlig bar och elegant matsal!
- La Tour – power dining kallar de själva det och vi kan inte annat än hålla med. Missa inte den nyöppnade baren!
- Allegrine – som en bistro i Paris, missa inte Chef table!
- Lydmar Hotel – lyx möter avslappnat vardagsrum
- Lennart & Bror Fisk är en systerrestaurang till köttbutiken Lennart & Bror. Restaurangen fokuserar på fisk och havsmat. Lokalen är liten och avslappnad, menyn delas in i snacks och enklare serveringar samt mer påkostade huvudrätter.
- Oaxen Krog – en modern svensk restaurang med ett innovativt kök och en fantastisk utsikt över Stockholms hamn
- Napolyon Bistro och bar – modern bistro som kombinerar de bästa svenska råvarorna med fransk matkultur
- Riche – klassiker med oklanderlig service, frukost, lunch som middag
- Spesso – italienska takrestaurangen 18 våningar upp
- At Six – många från cocktails till asiatiskt
- Woodstockholm – skapar en unik upplevelse genom att ändra tema varannan månad. Servisen är uppmärksam och berättar historien bakom rätterna. Lokalen är trång, men atmosfären är speciell.
- Farang – en fabrikslokal som tar dig med på en resa från Vietnamn till New York med ett stopp i Finland
- Hantverket – nya versioner av skandinaviska klassiker, både i lokalens design och på tallrikarna. Restaurangen erbjuder små- och mellanrätter med fokus på kvalitetsråvaror.
- Ekstedt – en unik restaurang där maten tillagas över öppen eld, med en meny som bygger på svenska råvaror
- Bank Hotel – i vår mening, Sveriges bästa frukost och en cocktail (Cola Zero) Le Hibou är aldrig fel
- Vassa eggen – stekar med oklanderlig men personlig service
- Tako – under Vassa eggen hittar du en asiatisk restaurang som byter skepnad mellan lunch och middag
- Prinsen – klassiker med klassiska rätter
- Operakällaren – en klassisk gourmetrestaurang med högklassig mat och en imponerande vinkällare
- Volt – en elegant och modern restaurang med fokus på säsongens råvaror och nordiska smaker
- Mathias Dahlgren – en gastronomisk upplevelse med två olika restauranger, en med fokus på grönsaker och en med fokus på kött och fisk
- Gastrologik – en intim och modern restaurang med en femrätters meny som bygger på svenska råvaror
- Frantzén – en exklusiv och prisbelönt restaurang med en meny som blandar japanska och svenska influenser
- Teatergrillen – en klassisk Stockholmsrestaurang med anor från 1905, med fokus på kött och fisk
- Nosh and Chow – en restaurang i en imponerande lokal med flera olika matsalar och en meny som blandar internationella influenser
- Ett Hem – en restaurang i en elegant och intim miljö med fokus på svenska råvaror och en avslappnad atmosfär
Göteborg:
- Skanhof – fisk och skaldjursrestaurang i en fd banklokal!
- Taverna Averna – italienare med en bra bar! Kostverk både på väggarna och från köket..
- Hoze – ingen kortmaskin och serverar ingen alkohol, men japanskt hantverk av den högre skolan
- Thörnströms Kök – en exklusiv och innovativ restaurang med en nordisk och japansk meny
- SK Mat & Människor – en modern svensk restaurang med en rustik och välsmakande meny
- Koka – en kreativ och personlig restaurang med en betoning på lokala råvaror och innovativ matlagning
- Sjömagasinet – en klassisk fisk- och skaldjursrestaurang med en fantastisk utsikt över hamnen
- Familjen – en modern och avslappnad restaurang med en meny som bygger på säsongens råvaror och en avslappnad atmosfär
- Upper House Dining – en finare restaurang i en fantastisk miljö högst upp i Gothia Towers med en modern, kreativ och innovativ meny
- Bhoga – en modern och kreativ restaurang med en meny som bygger på nordiska råvaror och en avslappnad atmosfär
- Kometen – en finare restaurang med en meny som bygger på lokala råvaror och en avslappnad atmosfär
- Scandic Göteborg Central – takbaren Above är värd en omväg
Malmö:
- MJ:s – kom för miljön, njut av maten och stanna för atmosfären
- Bouchon – så nära Frankrike du kommer i Malmö
- Vollmers – fokus på närproducerat på riktigt, menyn visar hur många kilometer maten färdats
- Västergatan – låt inte det låga priset lura dig, detta är enromt bra!
- Bloom in the park – en modern och innovativ restaurang med en meny som bygger på lokala råvaror och internationella influenser
- Ambiance à Vindåkra – en exklusiv restaurang med en högkvalitativ meny och en elegant atmosfär
- Bastard – en modern och avslappnad restaurang med en meny som bygger på säsongens råvaror och en laidback atmosfär
- Sture – en klassisk och elegant restaurang med en meny som bygger på svenska råvaror och en sofistikerad atmosfär
- Lyran – en prisbelönt restaurang med en meny som bygger på lokala råvaror och en personlig atmosfär
Sverige runt:
- Furillen (Gotland) – Frukstero cidern kommer härifrån, maten är av samma klass! En bit bort men de har ett hotell också.
- Mommas Bar och Kök (Kiruna) – Scandic i Kiruna, jo faktiskt Scandic, du kommer bli överraskad!
- Sture (Uppsala) – en finare restaurang med en meny baserad på svenska råvaror och en avslappnad atmosfär
- Slottskrogen (Visby) – en elegant och traditionell restaurang i en vacker slottsmiljö med en meny baserad på lokala Gotlandsrätter och en stor vinkällare.
- Fäviken Magasinet (Åre) – en exklusiv restaurang i en avlägsen miljö som erbjuder en unik matupplevelse med lokala råvaror
- PM & Vänner (Växjö) – en modern och exklusiv restaurang med fokus på nordiska råvaror och en imponerande vinkällare
- Fond (Malmö) – en modern restaurang med en innovativ meny som bygger på lokala och internationella råvaror
- Gastrologi (Gävle) – en modern och elegant restaurang med en meny som bygger på lokala råvaror och en avslappnad atmosfär
- Petersons krog (Bohuslän) – kom med båt, har du seglarjacka smälter du in. Men oavsett, färsk fisk 6 dagar i veckan!
Norden runt:
Oslo:
- Maaemo – en exklusiv restaurang med tre Michelinstjärnor och en meny som bygger på norska råvaror i säsong
- Kontrast – en modern och kreativ restaurang med en meny som bygger på norska råvaror och en avslappnad atmosfär
- Galt – en modern och innovativ restaurang med en meny som bygger på norska och internationella råvaror och en avslappnad atmosfär
- Statholdergaarden – en finare restaurang med en klassisk meny som bygger på norska råvaror i säsong
- Hitchhiker – en modern och avslappnad restaurang med en meny som bygger på asiatiska influenser och norska råvaror
Helsingfors:
- Ora – en exklusiv restaurang med en innovativ och kreativ meny som bygger på finska och internationella råvaror
- Ask – en modern och innovativ restaurang med en meny som bygger på finska råvaror och en avslappnad atmosfär
- Palace – en finare restaurang med en klassisk och elegan meny som bygger på finska och internationella råvaror
- Grön – en modern och innovativ vegetarisk restaurang med en meny som bygger på finska råvaror och en avslappnad atmosfär
- Nolla – en modern och innovativ zero-waste restaurang med en meny som bygger på finska råvaror och en avslappnad atmosfär
Köpenhamn:
- Geranium – en exklusiv restaurang med tre Michelinstjärnor och en innovativ meny som bygger på danska och internationella råvaror
- Noma – en exklusiv och innovativ restaurang med två Michelinstjärnor och en meny som bygger på danska råvaror och en avslappnad atmosfär (stänger slutet 2024)
- Kadeau – en modern och innovativ restaurang med en meny som bygger på danska råvaror och en avslappnad atmosfär
- 108 – en modern och kreativ restaurang med en meny som bygger på danska och internationella råvaror och en avslappnad atmosfär
- Alchemist – en exklusiv och innovativ restaurang med unik meny och miljö